Books Art, Architecture & Photography Dash The Woonerf Today (Delft Architectural Studies On Housing)

Dash The Woonerf Today (Delft Architectural Studies On Housing).pdf

Rating: 4/5 1200 | Register or sign-in to rate and get recommendations

Read online or download a free book: Dash The Woonerf Today (Delft Architectural Studies On Housing)

Pages: 160

Language: English

Publisher: NAI Publishers; Bilingual edition (Mar. 2010)

By: Dirk Van Den Heuvel(Editor)

Book format: pdf doc docx mobi djvu epub ibooks (*An electronic version of a printed book that can be read on a computer or handheld device designed specifically for this purpose.)

The newest issue of DASH explores the 1960s Dutch concept of the "home zone," which refers to the design of residential areas as human-scaled environments incorporating pedestrian-friendly areas, ecological features and small-scale architecture. The essays presented here examine the quality of living in home zones, with projects by Vandkunsten, Onix, Verhoeven, Zuiderhoek, Valikangas, Persson, Lyons and others.

Met zijn herkenbare structuren, informele tussenruimtes, eigen verkeersregels en wijdverbreide toepassing representeert het woonerf, zoals we dat sinds de jaren zestig en zeventig in Nederland kennen, een van de meest karakteristieke en diep in de maatschappij verankerde ideeën over het ontwerp van woongebieden. De thema's die ten grondslag liggen aan het woonerf, zoals kleinschalige collectiviteit, groen en ecologische patronen en de verbinding tussen buitenruimte, auto en woning, zijn ook nu een essentieel onderdeel van de (nieuwbouw)opgave. Ook in het buitenland is 'woonerf' een begrip voor voetgangersvriendelijke woonwijken met een kleinschalige opzet en architectuur. Centraal in het nieuwe nummer van DASH staat dan ook de vraag of het woonerf nog steeds interessant is als element voor kleinschalige en informele vormen van verstedelijking. De essays en analytische bijdragen gaan in op de ruimtelijke en sociale aspecten van het wonen in de collectieve ruimte van een 'erf'. Uitgebreide documentatie toont een breed scala aan inspirerende oplossingen uit het recente en minder recente verleden in binnen- en buitenland, met projecten van onder meer Vandkunsten, Onix, Verhoeven, Zuiderhoek, Välikangas, Persson en Lyons. Met bijdragen van: Willemijn Lofvers, Ivan Nio, Pierijn van der Putt, Dick van Gameren, Harald Mooij


Read online or download a free book: Dash The Woonerf Today (Delft Architectural Studies On Housing).pdf

Download book - DASH the Woonerf Today (Delft Architectural Studies on Housing):Dirk Van Den Heuvel.pdf

*Report a Broken Link

Customer reviews:

Name:
The message text:

Related Files

  • Inventory Control (International Series in Operations Research & Management Science)
  • The Concrete Delivery Problem (Europaeische Hochschulschriften / European University Studies / Publications Universitaires Europeennes)